Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News Notizie Vlada Na Facebooku Odgovara Što Je I Čija Je Kuna

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
administrator
Valutazione attuale: / 12
ScarsoOttimo 

13 rujna 2012, oko 17 sati - Dubravko Krčma Krčmarek: "Frend mi je na Facebooku potpuno blokiran, a ima neka važna pitanja za Vladu, pa evo postam tekst u njegovo ime": 

Pozdrav, ja Aljoša Đurić primjetio sam da su u aktualnim ekonomski i politički kriznim vremenima mediji u Hrvatskoj naveliko počeli na svojim stranicama reklamirati svakakve jadikovke i žalopojke građana na ovoj vladinoj Facebook stranici, pa evo se i ja obraćam s 3 ključna pitanja povezana s dokumentom svakom internautu dostupnom guglajući "Globalna Monetarna Reforma I Transformacija Društva".

1) U novijoj povijesti, mnogi su proizvodi koji su se do tada bezbrižno upotrebljavali, odjednom na sebi početi nositi etiketu "opasno po zdravlje". Potrošači se dakle upozoravaju da je pušiti duhan smrtno opasno, a kakva je situacija s onima koji puše kunu? Kako se to u smislu materijalne vrijednosti (na primjer banane, zlato, šljive, srebro, banane, tunjevina, nafta) nigdje ni jednim zakonom, propisom, uredbom, odlukom ili bilo čim sličnim točno ne precizira, očigledno je da kunska novčanica s brojem 1000 na svom naličju, u trenutku njenog stvaranja ne vrijedi ništa drugo nego nekoliko lipa - recimo 30 - tinte i papira. Također je sasvim očigledno da ta jedna te ista novčanica originalne vrijednosti od 0,30 lipa vrijednost od 1000 stiče tek nakon puštanja u opticaj. Da bi građanin zdrave pameti prihvatio valutu što mu je vlasti nude, sasvim je jasno da ta valuta mora imati vrijednost prije nego li je građanin prihvati. Smatrate li dakle da je u pitanju prevara na najvišim razinama pa stoga hitno treba pozvati policiju kako bi se odgovorni za zločin protiv čovječnosti kaznili, ili policiju treba pozvati iz razloga što je hrvatski narod zaista toliko očajno glup da je najbolja solucija svakom prolazniku koji ne zna što je emisiona dobit naplaćivati kaznu od 999,7 kuna?

2) Javni dug hrvatskih građana vinuo se do abnormalnih visina. No ne kriju li se samo razlozi porasta javnog duga već i razlozi njegovog samog postojanja u nečem drugom umjesto u popularnim obrazloženjima? Budući da samo vlasnik može nekome nešto posuditi, strašno me zanima sljedeće: Da li se kune izdaju u opticaj s kamatama ili bez? Naime ako postoje kamate, onda umjesto izdavanja u opticaj postoji posuđivanje u opticaj, a to bi onda značilo da hrvatski narod od nekog trećeg posuđuje svoj vlastiti novac, odnosno to bi bilo potpuno suprotno uvjerenju stanovnika ove zemlje da su kunama koje drže u novčaniku vlasnici, dok su zapravo za te iste kune dužnici.

3) Da li neka firma krši zakon krivotvorenjem financijske bilance ako u svom financijskom izvješću nešto što ju ništa ne košta svrstava pod pasivu? Ako je odgovor potvrdan, predstavlja li tada Hrvatska Središnja Banka organizirani kriminal budući da se u njenoj financijskoj bilanci pod pasivom ne nalaze beznačajni troškovi proizvodnje svog novca u opticaju već njegova sveukupna nominalna vrijednost?

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.

 

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta localePubblica Notizie

Se sei utente registrato, puoi pubblicare le tue notizie sul web tramite questo servizio.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Categorie Notizie

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Accesso

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Chi È Online?

 2941 visitatori online
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Ultime Dal Forum