Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News Notizie Ornithopter: Poletio Snowbird - Avion Na Ljudski Pogon

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
marti misterija
Valutazione attuale: / 1
ScarsoOttimo 

Moram priznati da iako mi nakon eksplozije oduševljenja još uvijek ne pada na pamet što bih s ovim radio, jednog bih volio imati. "Snowbird", avion koji poput ptice maše krilima, ali na ljudski pogon, ornikopter je kojeg su napravili student Todd Reichert i ekipa sa Sveučilišta za aeronautičke studije u Torontu.


Ornithopter Snowbird teži samo 42,6 kilograma i ima raspon krila od 32 metra, otprilike kao i Boeing 737. Todd Reichert je uspio pretvoriti tisućljetno sanjanje u javu, skoro dvadesetak sekundi je letio u avionu kojeg je u zraku održavao okretanjem pedala, oponašajući na taj način ptičje mahanje krilima. Leonardo da Vinci i skice njegovih letećih mašina, poslužile su kao inspiracija za izgradnju Snowbirda, ornikoptera kojim je stara Ikarova ideja poletjela tek danas, u 21 stoljeću.
Todd, mladi kanadski student, osim što je i voditelj cijelog projekta izgradnje aviona na ljudski pogon Snowbird, bio je i pilot na njegovom prvo letu. Lance Armstrong okrećući pedale leti po cestama, a jednostavnim mehanizmom povezanim s krilima ornikoptera, Reichert je pedaliranjem letio svojom letjelicom po nebu 19,3 sekunde, i pri prosječnoj brzini od 25 kilometara na sat prevalio 145 metara.

Sjećate li se prvih pokušaja izgradnje aviona, sjećate li se prvog ljudskog leta avionom? Braća Wright su daleke 1903 godine Flyerom, motornim zrakoplovom, po prvi put u ljudskoj povijesti poletjeli avionom, preletjevši u 12 sekundi 37 metara.

Ornitopter Snowbird je napravljen od karbonskih vlakana i balze, laganog mekanog drveta koje se dobro obrađuje i običnim nožem. Jednostavna rješenja su uvijek ona najbolja... Todd Reichert je očigledno veliki fan genijalnog Leonarda da Vincija, istinskog polimata, umjetnika, znanstvenika, inženjera i izumitelja koji je u kasnom srednjem vijeku osim ornitoptera dizajnirao i mnoge druge mehaničke uređaje koji su bili ispred svog vremena.

 

 

Izjavio je da bi unatoč tome što ornithopter Snowbird i nije toliko praktičan za upotrebu u svakodnevnom prijevozu, ova letjelica trebala potaknuti i ostale da za ostvarenje svojih snova upotrijebe snagu vlastitog tijela i kreativnost vlastitog uma. Eh, još kad bi znanstvenici umjesto gubljenja vremena na upotrebi magneta za pranje ljudskih mozgova malo više i jače zapedalirali prema Teslinim anti-gravitacijskim izumima i mašinama, gdje bi nam bio kraj? 

Evo videa u kojem je Todd Reichert svojim avionom na ljudski pogon, pedalirajući postigao svjetski rekord poletjevši iz kluba glajdera na Velikim jezerima u Tottenhamu (Ontario). Ornitopter Snowbird se vinuo u zrak slično načinu na koji polijeću jedrilice, zakačen sajlom za automobil koji ga je povukao, nakon čega je pilot preuzeo upravljanje i 15-ak puta zamahnuo krilima.

 

You need to a flashplayer enabled browser to view this video

 

Poveznice:

Kina: Autobus Koji Jaše Promet Iznad Automobila
Zerotracer - Električni Motocikl Za Put Oko Svijeta U 80 Dana
Palestinci Iz Ničeg Napravili Solarni Automobil
Pametne Solarne Ceste

 

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta localePubblica Notizie

Se sei utente registrato, puoi pubblicare le tue notizie sul web tramite questo servizio.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Categorie Notizie

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Accesso

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Chi È Online?

 5667 visitatori online
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Ultime Dal Forum