Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News Notizie Šokantno Otkriće: Insider Trading U Federalnim Rezervama

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
administrator

Ovo je daleko ispod granica odvratnog, ali to je to u što se pretvorilo ovo predivno mjesto u Svemiru, u Planetu Robova. Globalna politička i ekonomska kriza već tri godine nije popustila. U stvari, najveća svjetska kriza gluposti i lažnog morala u povijesti je naše najvažnije probleme još više pogoršala. Jedina svrha ljudskog postojanja danas je trošenjem našeg životnog vijeka na proizvodnju i konzumiranje sranja koja nikome u stvarnosti nisu potrebna, učiniti nekolicinu pojedinaca iz starih bankarskih obitelji još bogatijima iako je sav novac na svijetu ionako u njihovim rukama. Činjenica da u globalnom casinou financijskih derivata obični šljakeri iz Sjedinjenih Američkih Država, Europske Unije i ostalih "razvijenih" i manje razvijenih zemalja još uvijek nisu masovno krenuli prema glavnim trgovima u linčovanje centralnih bankara, njihovih kompanjona s Wall Streeta i drugih bankarskih gnijezda je dobar pokazatelj koliko je financijska elita sposobna prevariti i zbuniti široke narodne mase. Iako su trilijuni dolara spaljeni, nitko iz redova onih koji nešto kontaju nije zahtijevao kaznene progone. Vrhunski bankari, odvjetnici, računovođe, regulatori i političari svih nijansi su počinili mega prevare, ali nitko od njih nije platio za svoje zločine. Radnik koji je zbog njih ostao bez posla i nakon toga opljačkao par eura u trgovini na uglu ulice, kažnjen je s 5 godina ili više i zlostavljan u zatvoru. Za njega nema milosti, kakve god da bile okolnosti koje su ga navele da počini zločin. Bernanke, Geithner, Paulson, Larry Summers i partneri iz Goldman Sachsa, JP Morgan, Citigroup, Merrill Lynch, Bear Sterns, Lehman Brothers, Fannie Mae, Freddie Mac i njihovi europski kolege su dobili imunitet kako bi nastavili silovati i pljačkati globalno gospodarstvo. Trilijuni dolara su potrošeni da bi se spasili ovi globalni banksteri. Niti jedan bankar, regulator ili središnji bankar nije procesuiran. Prije vas je možda i moglo opravdati vaše neznanje, ali sada više ne može postojati nikakav izgovor za ne poduzimanje akcija protiv ovih financijskih razbojnika. U suprotnom slučaju, zaslužujete biti silovani i opljačkani!


Za vanjski svijet, Federalne Rezerve mogu izgledati kao neprobojna tvrđava, no bivši zaposlenici i veliki investitori imaju pristup tajnama Središnje Banke Sjedinjenih Američkih Država, i taj pristup može biti jako lukrativan, pričamo o insider tradingu ili kako FED hrani svoje klijente. Doturanje privatnicima i bivšim zaposlenicima centralne banke važnih informacija koje nisu za javnost, uobičajena je praksa u Federalnim Rezervama, eto zašto najbogatiji uvijek pogađaju financijske prognoze. Zar se tako pomaže srednjoj i siromašnoj klasi? Upravo šokantni podaci su isplivali iz upravo objavljenog izvještaja iza kojeg stoji Reuters. FED se optužuje da regularno velikim privatnim investitorima ("klijentima") dostavlja određene važne informacije koje ne spadaju u javnu domenu.
Dana 19 kolovoza, samo devet dana nakon što je američka središnja banka (u privatnom vlasništvu, naravno) iznenadila financijska tržišta odlučivši se kupovati još veće količine dužničkih obveznica kako bi podržala skroz na skroz rasturenu ekonomiju, bivši Guverner Federalnih Rezervi Larry Meyer je poslao detaljnu  obavijest klijentima njegove konzultantske tvrtke o velikim raskoracima koji su izbili na sastanku o monetarnoj politici SAD-a.

Ono što se događalo na okupljanju Saveznog Odbora Za Otvoreno Tržište (FOMC - Federal Open Market Committee), postalo je dostupno i široj javnosti, ali tek nakon pauze od tri tjedna. Dakle Meyerovi klijenti su dobili uvid u odluke Federalnih Rezervi čitavu vječnost prije ostalih investitora.

Ugledni ekonomist Larry Meyer naplaćuje 75.000 dolara za svoje financijske proizvode u koje je uključeno i popularno predviđanje usluga. Iako je ovu bilješku zadržao daleko od očiju javnosti, on često dijeli rezultate svojih istraživanja s novinarima. Agencija Reuters se uspjela dokopati jedne kopije od tržišnog izvora. I Meyer i središnja banka su odbili komentirati ovu priču o insider tradingu.

Insider trading u centralnoj banci objašnjava i na primjer kako je Bill Gross unaprijed, prije zvanične objave znao da će FED sniziti očekivanja za BDP na 2%. Veliki šef investicijskog fonda PIMCO je prije nekoliko dana čak potvrdio u televizijskom prijenosu uživo da je imao priliku vidjeti izvještaj Federalnih Rezervi prije njegovog objavljivanja u javnosti. Evo zašto je PIMCO uvijek tako precizan u svojim predviđanjima tajminga i izbora obveznica za kupnju.

Sve je ovo jednostavno više nego odvratno, ali to je ono do čega smo stigli: šapnuti u uši najbogatijih i najmoćnijih bankara i menadžera informacije o odlukama koje su donešene za pomoć osiromašenim, ili bolje reći pokradenim društvenim klasama. Nekoliko multi-milijardera je sve bogatije za sve više dolara koji uskoro neće vrijediti više od nule. 

Očigledno je da su u FED-u namirisali da je sve otišlo dođavola, i da je povećati zaradu njihovih najbogatijih klijenata (da dobro ste pročitali, ova gospoda su klijentela američke središnje banke) samo posljednja potpora prije nego što povuku okidač poznatiji kao hiperinflacija.

Širom svijeta poznati međunarodni urednik ekonomije i financija u novinama Daily Telegraph, Ambrose Evans-Pritchard u članku 'Zatvorimo Federalne Rezerve': "Ispričavam se čitateljima diljem svijeta što sam branio i podržavao monetarnu politiku ekonomskih poticaja Federalnih Rezervi, i što sam naivno kao imbecil bio uvjeren da FED nakon što je počeo ispaljivati prve metke kvanitativnog ublažavanja neće pokleknuti ovisnosti o drogama, političkim zloupotrebama i suludo otrovnoj razvratnosti". 

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta localePubblica Notizie

Se sei utente registrato, puoi pubblicare le tue notizie sul web tramite questo servizio.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Categorie Notizie

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Accesso

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Chi È Online?

 6035 visitatori online
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Ultime Dal Forum