Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Forum Recent Topics
Benvenuto, Ospite
Nome Utente Password: Ricordami
1 Discussioni
  • Pagina:
  • 1

COM_KUNENA_LATESTPOSTS

emo
Glas Istre, 18.10.2019
Svježe obojeni MiG 21 na ulazu u vojarnu neobičnog naziva Hrvatski branitelji Istre – svakako bi točnije bilo Istarski branitelji Hrvatske – simbol je da Istra nije demilitarizirana zona.
Optimistični zaključak predsjednika IDS-a Borisa Miletića koji je 19. prosinca 2016. na svečanosti u Komunalnoj palači u Puli izjavio kako "smo uspjeli demilitarizirati Pulu i cijelu Istru", pokazao se previše nadahnutim. Na pulski vojni aerodrom ipak je stigla ratna avijacija. Koliko je taj "posao" isplativ, drugo je pitanje. Uređenje vojarne sa starim MiG-om kao "simbolom" stajalo je oko dvanaest milijuna kuna, preseljenje vojnih lica u Pulu i troškovi njihova stanovanja dodatno će ići na račun poreznih obveznika.
Instalacija aviona MiG 21 u okolici Pule zapravo je izložba političke moći Zagreba nad Pulom.

Glas Istre, 18.10.2019
Puljanka Mihaela Tikvicki počela je 2017. godine raditi kao pomoćnica u nastavi te je učeniku s teškoćama u razvoju pomagala dok je pohađao četvrti i peti razred pulske osnovne škole Monte Zaro. No, ove školske godine kada su zajedno trebali krenuti u šesti razred, Tikvicki nije dobila posao, iako se javila na natječaj. "Budući da me nisu obavijestili o tome kako je natječaj prošao i jesam li dobila posao, nazvala sam školu i dobila odgovor da nisam prošla. Kasnije sam doznala da je posao dobila žena koja je bodove dobila na temelju statusa branitelja". Mihaela je posebno ogorčena što je u međuvremenu doznala da nova asistentica uopće nema položen tečaj za asistenta, koji je ona imala.

Glas Istre, 18.10.2019
Zagreb odbio pokretanje Medicinskog fakulteta u Puli.
Nacionalno vijeće za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj (NVZVOTR) jučer je donijelo odluku da neće dati suglasnost Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli za pokretanje studija medicine. Dekan Krešimir Pavelić tvrdi da Nacionalno vijeće za znanost laže i dodaje kako je to Vijeće prekršilo svoje ingerencije jer je raspravljalo o meritumu studija, što nisu smjeli.

___________________

Glas Istre, 17.10.2019
Iz Policije nestao novac zaplijenjen na Outlooku i Dimensionsu!
Dio novca koji je zaplijenjen na pulskim festivalima Outlook i Dimensions nestao je iz prostorija Policijske uprave istarske, što su policajci utvrdili u utorak.

Glas Istre, 19.10.2019
Incident na Prosvjedu za žrtve seksualnog nasilja u Puli!
Pulska policija pokušala privesti dvojicu mladića zbog majica na kojima piše "HDZ LOPOVI. LOPINE!".
Tijekom prosvjeda na pulskoj Portarati, koji je pod nazivom "Pravda" organiziran prvenstveno da bi se još jednom iskazalo nezadovoljstvo zbog svega što se događalo oko mučnog slučaja silovanja maloljetnice u Zadru, došlo je do policijske intervencije koja je izazvala ogorčenje okupljenih prosvjednika.
Pulska policija pokušala privesti dvojicu mladića zbog majica na kojima piše "HDZ LOPOVI. LOPINE!".
Policajci su željeli dvojac privesti u postaju, kako su rekli "zbog utvrđivanja identiteta", jer jedan od mladića nije imao osobnu iskaznicu. Mladići su istovremeno ukazivali i da dva od četiri policajca, koliko ih je interveniralo, nemaju istaknutu značku i identifikacijski broj. Policajce su u znak podrške mladićima okružili brojni Puljani izražavajući svoje nezadovoljstvo represivnim mjerama sustava. Jedna je starija gospođa vikala: "Sramota! Po Zagrebu vam šetaju crnokošuljaši, a ovdje vam smeta ova majica. Dajte i meni jednu majicu!". Potom je policajka pred okupljenim građanima i novinarima rekla da neće biti potrebe da se mladiće vodi u postaju, ukoliko skinu sporne majice, što je mnogima na Portarati bio dodatni argument da nije bila bitna identifikacijska isprava, već natpis protiv vladajuće stranke. Mladići majice nisu skinuli, a policajci su u konačnici odustali od privođenja u postaju.
Bankrot Hrvatske: Ko ...
1 Discussioni
  • Pagina:
  • 1

Chi c'è online

In totale ci sono 3305 utenti Online  ::  0 Utenti e 3305 Ospiti 
Legenda ::   Amministratore Moderatore globale Moderatore Utente Ospite
  • Totale Messaggi: 3137 | Totale Oggetti: 1083
  • Totale Sezioni: 5 | Totale Categorie: 105
  • Aperti Oggi: 0 | Aperti Ieri: 0
  • Totale risposte di oggi: 1 | Totale risposte di ieri: 0
Tempo generazione pagina: 0.16 secondi